Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kirke, oplevelsescenter, kontorhus og metroen er nomineret til In-situ Prisen

Fire storslåede betonstøbte byggerier er nomineret til In-situ Prisen 2019. Blandt årets nominerede er en kirke ved Roskilde, Hovedstadens største anlægsbyggeri siden Christian den IV, en kontorbygning i Lystrup ved Aarhus samt et besøgscenter på Bornholm.

Foto: Rasmus Krabbe. HauCons nye kontordomicil, som er en af de fire nominerede. 

For første gang siden In-situ Prisen blev indstiftet i 2004 er fire så forskellige bygninger og anlæg nomineret til prisen. Det er Trekroner Kirke i Roskilde, Hammershus Besøgscenter på Bornholm, metroen i København og kontorhuset for HauCon, der er leverandør til betonbranchen. 

Om årets nomineringer siger Jan Søndergaard Hansen, Formand for Fabriksbetonforeningen:

- I år var der et stort felt af byggerier indstillet til In-situ Prisen 2019, byggerier der viste spændende anvendelse af betonens enestående formbarhed og anvendelsesmuligheder. De nominerede byggerier er eksempler på, hvordan In-situ beton naturligt anvendes i forbindelse med megatrends som individualisme, urbanisering og bæredygtighed. Det har derfor været en dejlig udfordring at udpege de nominerede. Et stort tillykke til de nominerede byggerier, hvor jeg ser frem til dommerpanelets vurdering.

Også en stor tak til alle de byggerier der blev indstillet, men ikke blev nomineret, fantastiske byggerier der viser muligheder for anvendelse af In-situ beton, som et lille bidrag, til fremtidens løsning på de globale og nationale megatrends, vi oplever nu og i årene der kommer, siger Jan Søndergaard Hansen.

De nominerede byggerier er spredt geografisk over hele landet. Men det er tilfældigt, for det er alene brugen af beton støbt på stedet (in-situ = på stedet), der tæller, når dommerkomiteen udvælger de nominerede.

Blandt årets fire nominerede er et stærkt felt af danske arkitekter, som sammen med entreprenører er sat i stilling til In-situ Prisen 2019.

De nominerede er..
Trekroner Kirke i Roskilde består af ni in-situ støbninger. Kirken i Trekroner er tegnet af Rørbæk og Møller Arkitekter, som i samarbejde med entreprenørvirksomheden CG Jensen, har lavet et unikt beton støbearbejde.

Og så det Bornholmske besøgscenter Hammerhus er nomineret. Besøgscenteret er tegnet af Arkitema Architects og Christoffer Harlang Architects, som i samarbejde med både entreprenør og underentreprenør, har skabt en unik oase for besøgende, som kun har været mulig ved at støbe betonen på stedet.

I Lystrup tæt på Aarhus har Gandrup |Krabbe | Vang arkitekter skabt virksomhedens HauCons kontorlokaler i in-situ-støbte betonoverflader, som står flot i kombinationer af hvid og grå beton.

Den fjerde nominering går til det store københavnske metrobyggeri Cityringen, som består af 17 insitustøbte stationer og fire skakte. Den nye metrolinje får 17 underjordiske stationer, der er placeret i ned til 35 meters dybde. Alle er de in situ-støbte.

Du kan læse mere om de nominerede her


Afsløres den 28. marts
Vinderen af In-situ Prisen afsløres den 28. marts ved en prisfest i Dansk Arkitektur Center, hvor også Bæredygtig Beton Prisen og Betonelement-Prisen uddeles.


Pressekontakt: Kommunikationsrådgiver i Dansk Byggeri, Stine Bo Christensen, 72160225, sbc@danskbyggeri.dk
Konsulent i Fabriksforeningen i Dansk Byggeri, Anne Lajer, 28 72 31 23, arl@danskbyggeri.dk