Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny belægning forhindrer våde fødder

Tidligere risikerede man at møde store vandmasser på koncertpladsen ved Fængslet i Horsens. Men nu er det slut efter IBF og NCC har etableret en permeabel løsning, der kan håndtere store mængder regnvand.

Nu er det slut med at få våde fødder, når man tager til koncert ved Fængslet i Horsens. IBF har i samarbejde med NCC udviklet en klimaløsning, der garanteret kan håndtere store mængder regnvand. En kombination af permeable rør og belægning er en del af klimaløsningen, som skal beskytte koncertgæsterne mod store oversvømmelser.


Foto: IBF

Den græsbeklædte del af koncertpladsen er drænet af til seks store brønde på knap ni kubikmeter. Foran sceneområdet er der derimod etableret et område med permeabel flisebelægning, der kan bære de store belastninger, som området udsættes for, når lastbiler og teleskopmaskiner bruges til at opsætte scenerne.


Foto: IBF


Foto: IBF


Foto: IBF

De rigtige materialer
Materialerne til det stenbelagte område foran scenen er nøje udvalgt for at sikre et holdbart resultat. Området er først opbygget af en sandpude, hvorpå der er lagt NCC's Drænstabil-grus. Efterfølgende er der lagt ”Dræn af”, som erstatter afretningssand og fugemateriale. Til sidst er der lagt sten fra IBF. Her er det vigtigt, at det er den rigtige sten, der vælges til belægning. Nedsivningsarealet må maksimalt være 10 % af stenen for at det kan bruges til afledning, og ikke risikere at synke ned i materialet under den.

Valget af den rigtige belægning skal sikre, at området kan håndterer store regnmængder og samtidig bære store belastninger, som belægningen udsættes for før, under og efter koncerterne.


Foto: IBF

Et eksperiment med en tankvogn viste at området er i stand til at håndtere 2086 liter, som svarer til 77 millimeter regn på seks minutter.

Et grønt alternativ
Når vinteren trænger sig på, og der bliver behov for at holde arealet fri for frost og is, er det muligt at salte på den permeable løsning. Men salgschef for udviklingsprodukter hos IBF, Kim Falkenberg, foretrækker at tænke i grønne løsninger – gruse med ”Dræn af”, og efterfølgende feje gruset op når sne og is er smeltet.


Læs hele artiklen om den nyrenoverede koncertplads ved Fængslet i Horsens.

Læs flere klimacases