Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Pressemeddelelser

  22-10-2019

  Fire projekter nomineret til pris for bæredygtig brug af beton

  Fire studieprojekter fra landets to arkitektskoler er nomineret til prisen Bæredygtig Betonarkitektur idéen, der uddeles på Building Green i Forum. Det er Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, Arkitektskolen Aarhus og branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri, der står bag prisen for bæredygtig brug af beton.

  26-09-2019

  Beton- og byggebranchen vil halvere CO₂-udledningen i 2030

  I 2030 skal CO₂-aftrykket fra betonbyggeri være 50 procent lavere end i dag. Det skal ske uden at gå på kompromis med kvalitet, komfort og økonomi. Det er det ambitiøse mål, som den danske betonbranche har sat sig sammen med den øvrige byggebranche, og det lanceres som Bæredygtig Beton initiativet.

  26-09-2019

  Beton-tidsskrift går digitalt

  Tidsskriftet Nordic Concrete Research vil fremover kun udkomme online – forventningen er at nå bredere ud.

  17-09-2019

  Udstilling: En bæredygtig fremtid – arkitektur, design og renovering

  På en udstilling hos KADK giver studerende og forskere i alt 29 bud på klimaløsninger inden for arkitektur, design og renovering. Et af budene er en fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybrud. Udstillingen ”Hvor er vandet? - designstrategier for klimatilpasning” er henvendt til byggebranchens parter og andre med interesse i bæredygtige løsninger.

  11-09-2019

  Betonbranchen går forrest i dokumentation af miljøaftryk

  Om få måneder bliver det muligt for betonvirksomheder at dokumentere betonmaterialers miljøaftryk. Det gælder uanset, om det er fabriksbeton, betonelementer, rør, brønde, belægningssten, fliser eller blokke. Med et nyt banebrydende softwareværktøj vil Dansk Betons medlemsvirksomheder kunne udarbejde miljøvaredeklarationer, som rådgivere, entreprenører og bygherrer kan anvende til vurdering af bæredygtige løsninger i byggeriet.

  07-06-2019

  Nu går mindre beton til spilde

  Nu har den danske betonbranche fundet løsningen på, hvordan de kan genanvende spildet fra egen produktion til fremstilling af nye betonprodukter. Vel at mærke inden for gældende lovgivning og standarder. Det er resultatet af et års samarbejde i Nulspildsprojektet, hvor betonbranchen, Teknologisk Institut, Emcon A/S og Aalborg Portland A/S har deltaget.

  27-05-2019

  Portal samler 100 eksempler på synlig betonarkitektur

  Branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri har samlet hundredevis af eksempler på fremragende betonarkitektur på læringsportalen synligbeton.dk. Eksemplerne kommer dels fra lærebogen Dansk Betonarkitektur, dels fra en tidligere hjemmeside, som Teknologisk Institut hidtil har stået bag.

  27-05-2019

  Arkitektstuderende: Giv dit bud på ny og bæredygtig brug af beton og vind et rejselegat på 10.000 kr.

  Hvordan kan man bygge og designe mere bæredygtigt med beton? For at sætte turbo på at finde flere nye, bæredygtige og innovative veje til betonbyggeri sætter Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, Arkitektskolen Aarhus og branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri fokus på bæredygtig beton. Det sker med en priskonkurrence for arkitektstuderende, som afsluttes med en udstilling og en paneldebat på dette års Building Green i København.

  07-05-2019

  Kom med på en kulturhistorisk rejse om bevaringsværdigt betonbyggeri

  Branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri inviterer på en kulturhistorisk rejse igennem tiderne, hvor du kan blive klogere på, hvorfor beton er bevaringsværdig. Det sker ved fem ekskursioner og seks foredrag, hvor du kan se og høre om fem betonbygninger fra hver deres epoke. Rådgivere, entreprenører og bygherrer fortæller historierne og svarer på, hvorfor betonbyggeri er bevaringsværdigt, og hvordan vi gør det bedst.

  25-04-2019

  Ny branchedirektør for Dansk Beton

  Bygningsingeniør Dorthe Mathiesen, 47, tiltræder som branchedirektør for branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri pr. 1. maj.

Nyhedsbrev

Dansk Beton udsender nyhedsbrev fire gange om året i forbindelse med udgivelse af Magasinet BETON.

Tilmeld dig her