Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Pressemeddelelser

  24-02-2020

  New global campaign aims to raise awareness of the importance of concrete

  GCCA kicks off year-long outreach programme with campaign to tell ‘Concrete Stories’

  11-11-2019

  Ambitiøs plan fra betonbranchen kan levere tre procent af regeringens klimamål

  Med en ny gennemgribende plan kan betonbranchen blive en meget vigtig brik i regeringens mål om at bringe udledningen af CO2 ned. Branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri er sammen med en lang række partnere fra hele byggeriet klar med en plan, der kan levere tre procent af regeringens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser i 2030.

  31-10-2019

  Arkitekt fra KADK vinder pris for bæredygtig brug af beton

  Vinderen af den nye pris ’Bæredygtig Betonarkitektur ideen 2019' for arkitektstuderende blev torsdag fundet på Building Green i Forum. Christian Minor Valentin fra KADK løb med sejren for sit bæredygtige projekt med på samme tid at forskønne en bygning og bevare en stor del af dens oprindelige konstruktion.

  22-10-2019

  Fire projekter nomineret til pris for bæredygtig brug af beton

  Fire studieprojekter fra landets to arkitektskoler er nomineret til prisen Bæredygtig Betonarkitektur idéen, der uddeles på Building Green i Forum. Det er Institut for Bygningskunst og Teknologi på KADK, Arkitektskolen Aarhus og branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri, der står bag prisen for bæredygtig brug af beton.

  26-09-2019

  Beton- og byggebranchen vil halvere CO₂-udledningen i 2030

  I 2030 skal CO₂-aftrykket fra betonbyggeri være 50 procent lavere end i dag. Det skal ske uden at gå på kompromis med kvalitet, komfort og økonomi. Det er det ambitiøse mål, som den danske betonbranche har sat sig sammen med den øvrige byggebranche, og det lanceres som Bæredygtig Beton initiativet.

  26-09-2019

  Beton-tidsskrift går digitalt

  Tidsskriftet Nordic Concrete Research vil fremover kun udkomme online – forventningen er at nå bredere ud.

  17-09-2019

  Udstilling: En bæredygtig fremtid – arkitektur, design og renovering

  På en udstilling hos KADK giver studerende og forskere i alt 29 bud på klimaløsninger inden for arkitektur, design og renovering. Et af budene er en fortovsbelægning, der kan aflede store mængder regnvand fra skybrud. Udstillingen ”Hvor er vandet? - designstrategier for klimatilpasning” er henvendt til byggebranchens parter og andre med interesse i bæredygtige løsninger.

  11-09-2019

  Betonbranchen går forrest i dokumentation af miljøaftryk

  Om få måneder bliver det muligt for betonvirksomheder at dokumentere betonmaterialers miljøaftryk. Det gælder uanset, om det er fabriksbeton, betonelementer, rør, brønde, belægningssten, fliser eller blokke. Med et nyt banebrydende softwareværktøj vil Dansk Betons medlemsvirksomheder kunne udarbejde miljøvaredeklarationer, som rådgivere, entreprenører og bygherrer kan anvende til vurdering af bæredygtige løsninger i byggeriet.

  07-06-2019

  Nu går mindre beton til spilde

  Nu har den danske betonbranche fundet løsningen på, hvordan de kan genanvende spildet fra egen produktion til fremstilling af nye betonprodukter. Vel at mærke inden for gældende lovgivning og standarder. Det er resultatet af et års samarbejde i Nulspildsprojektet, hvor betonbranchen, Teknologisk Institut, Emcon A/S og Aalborg Portland A/S har deltaget.

  27-05-2019

  Portal samler 100 eksempler på synlig betonarkitektur

  Branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri har samlet hundredevis af eksempler på fremragende betonarkitektur på læringsportalen synligbeton.dk. Eksemplerne kommer dels fra lærebogen Dansk Betonarkitektur, dels fra en tidligere hjemmeside, som Teknologisk Institut hidtil har stået bag.

Nyhedsbrev

Dansk Beton udsender nyhedsbrev fire gange om året i forbindelse med udgivelse af Magasinet BETON.

Tilmeld dig her