Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Portal samler 100 eksempler på synlig betonarkitektur

Branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri har samlet hundredevis af eksempler på fremragende betonarkitektur på læringsportalen synligbeton.dk. Eksemplerne kommer dels fra lærebogen Dansk Betonarkitektur, dels fra en tidligere hjemmeside, som Teknologisk Institut hidtil har stået bag.

Foto: Thomas Juul Andersen

Med synligbeton.dk vil vi sætte fokus på betonarkitektur og betonmaterialets mange muligheder for en æstetisk og synlig anvendelse. Vi vil inspirere både nuværende og kommende arkitekter, rådgivere og ingeniører, så de også i fremtiden udvikler arkitektoniske og æstetiske betonbyggerier, siger branchedirektør i Dansk Beton, Dorthe Mathiesen.

På synligbeton.dk præsenterer Dansk Beton betonarkitekturprojekter lige fra 1935 til 2018. Her ser man, hvordan betonelementer, in situ-beton, farvekombinationer og teknikker som fx robotfremstillede forme og graphic concrete er med til at skabe en helt unik og beundringsværdig betonarkitektur og betonoverfalde.

Dansk Betonarkitektur er med
En del af indholdet på synligbeton.dk er centreret om indholdet fra lærebogen Dansk Betonarkitektur, der udkom sidste år på Forlaget Vandkunsten efter initiativ af Dansk Beton. De 21 betonprojekter i bogen har fundet plads under hvert deres emne: Byggeri, Anlæg eller Kunst og design. En anden og stor del af de ca. 100 projekter stammer fra den oprindelig portal, synligbeton.dk, og desuden er der tilføjet nye projekter til portalen. 

En portal fyldt med viden  
Udover at vise en lang portefølje med fremragende betonarkitektur, rummer synligbeton.dk også en samling af viden og vejledninger, der giver konkrete beskrivelser af de teknikker og muligheder, der ligger i arbejdet med beton.

– Jeg er meget tilfreds med portalens oprigtige historier om betonens gode egenskaber. Alle siderne er grundigt gennemarbejdet, og der er lagt et stort arbejde i at skabe en visuel portal, hvor betonen anerkendes for de æstetiske og tekniske muligheder, som er udviklet gennem tiden. Synligbeton.dk er ikke kun en inspirationskilde og hyldest til betonarkitekturen. Det er også et opslagsværk og en læringsportal til byggeriets parter, studerende og designere, der ønsker en større viden om teknik, design, udførelse, drift og vedligeholdelse af betonbyggeriet, siger faglig leder i Betoncentret på Teknologisk Institut, Thomas Juul Andersen. 

En fremtid med endnu mere beton  
Synligbeton.dk så første gang dagens lys i 2007, men har siden da fået en gennemgribende makeover. Det er branchefællesskabet Dansk Beton i Dansk Byggeri, der i samarbejde med Teknologisk Institut, har stået for relanceringen af synligbeton.dk. Fremadrettet vil Dansk Beton holde siden dynamisk ved at tilføje nye betonarkitekturprojekter og opdatere siden med vejledninger om nyeste teknikker og metoder. 

Besøg synligbeton.dk

www.synligbeton.dk 


Yderligere oplysninger
Dorthe Mathiesen, branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri, tlf. 20 40 94 46
Ann-Katrine Lloyd Westphall, kommunikationsmedarbejder i Dansk Byggeri,
tlf. 51 85 64 73

Fakta om synligbeton.dk
Lancering: 2007
Relancering: 2019
Baggrund: Portalen blev udviklet i forbindelse med et treårigt forskningsprojekt ’Den Synlige Betonoverflade’
Samarbejdspartnere: Teknologisk Institut, Dansk Beton, Realdania, Aalborg Portland, Betonelement-Foreningen, Arkitektskolen Aarhus, Lundgaard & Tranberg Arkitekter, MT Højgaard, Bascon, Dalton Betonelementer, Betonelement, Skanska Danmark, Vejdirektoratet, Niras, Dall & Lindhardtsen, Hi-Con, PERI Danmark og Paschal-Danmark.
 

Download pressefoto 

Fotokreditering ved brug af pressefoto: Thomas Juul Andersen