Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vi elsker beton viser rekordstor deltagelse i Dansk Betons fotokonkurrence

Vi elsker beton. Det bekræfter den rekordstore deltagelse i Dansk Betons fotokonkurrence på Instagram. Intet mindre end 1.554 fotos var sendt ind til konkurrencen #jegelskerbeton. Kvaliteten af billederne var tårnhøj.

Professionelle og amatørfotografer i ind- og udland elsker beton. Endda så meget, at de har stillet fotolinsen skarpt på betonarkitektur. Niveauet i konkurrencen var tårnhøjt, og der var indstillet imponerende mange gode billeder til konkurrencen.

- Kvaliteten var fantastisk, og det var utrolig svært at vælge mellem de mange gode billeder. I bedømmelsen lagde vi vægt på, at billedet først og fremmest fokuserede på beton og samtidig havde en helt unik vinkel, siger branchedirektør i Dansk Beton i Dansk Byggeri, Thomas Uhd.

Sprang direkte ind på en førsteplads
Det var et enigt dommerpanel, der udnævnte filmfotograf Bertram Brandt, som vinder af fotokonkurrencen #jegelskerbeton. Bertram sprang direkte ind på førstepladsen. Eller faktisk ville det være mere passende at sige, at statisten springer. For på billedet ser man en statist i et halsbrækkende parkour-spring hen over et cirkelformet hul på SEB’s hvide betonhalvtag, der spejler sig i glasfacaden. Alt imens Bertram Brandt fanger det helt rigtige øjeblik med sit kamera.  

Andenpladsen gik til amatørfotograf Giuseppe Liverino, der med sit foto ”Squared” vandt dommernes hjerter. De varme farver på Signalhuset står i flot kontrast til den mørke beton, der er dominerende for de knap 300 ungdomsboliger i Ørestad på Amager.

Fotograf Nicolaj Kristensen dansede sig ind på en tredjeplads i fotokonkurrencen med sit foto fra Give Elementfabriks 50 års jubilæum. Her var alle rammerne lavet af beton inklusiv balletdanseren på billedet, der er sminket som grå beton. Og som Nicolaj selv fortæller, dansede hun rundt på betonelementerne mellem gæsterne. 

– Vinderbillederne er tre meget forskellige billeder, som på hver deres måde fremhæver betons unikke, arkitektoniske egenskaber. Med fotokonkurrencen #jegelskerbeton har materialet endnu en gang bevist, at beton ikke kun er gråt og kedeligt. Beton skaber derimod imponerende, arkitektoniske bygningsværker og er et materiale med mange forskellige udtryk, former, størrelser, farver og teksturer, siger Thomas Uhd. 

Flotte præmier
Vinder af konkurrencen får 5.000 kr., mens anden- og tredjepladsen vinder henholdsvis 3.000 kr. og 1.000 kr. Udover pengepræmien får vinderne deres foto udstillet i Dansk Byggeris vinduer på Nørreport samt i Dansk Betons medier, hvor alle kan nyde et glimt af førsteklasses betonarkitektur.

Yderligere oplysninger om fotokonkurrencen:
Ann-Katrine Lloyd Westphall, projektmedarbejder i Dansk Byggeri,
telefon 51 85 64 73, alj@danskbyggeri.dk

Susanne Lundbeck, kommunikationskonsulent i Dansk Byggeri,
telefon 22 94 41 67, sul@danskbyggeri.dk


Bertram Brandt @bertram_brandt_films fra ShootIT Media vandt fotokonkurrencen #jegelskerbeton 2018 


Giuseppe Liverino @tourbilliondelavie vandt andenpladsen i fotokonkurrencen #jegelskerbeton 2018


Nicolaj Kristensen | Made By Nico vandt tredjepladsen i fotokonkurrencen #jegelskerbeton 2018