Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Betonundervisning med podcasts og YouTube-videoer

Professor Per Goltermann, som i 2013 blev Årets Underviser på DTU, har succes med nye undervisningsmetoder og pædagogiske værktøjer, der blandt andet indbefatter podcasts og YouTube-videoer.

Efter 20 år i Rambøll kom Per Goltermann i 2005 til DTU Byg for at undervise i sit speciale i bærende betonkonstruktioner; først i en stilling som lektor, så som docent, og nu sidder han som studieleder og professor indenfor områderne E-læring, beton og konstruktioner.

– Mine mange års erfaring med kunder har lært mig, at de godt kan lide at få forklaret relevansen og at få en enkel forklaring på et kompliceret problem, så jeg fandt ud af, at man altid skal vise tingene først – det kan for eksempel være en video af forsøget, hvor man ser hvad der sker med en bjælke, når den går i brud, siger Per Goltermann.

Både induktiv og deduktiv
Jeg er en stor tilhænger af at forklare tingene induktivt først og så have en deduktiv lærebog, da det er det deduktive, der får teorien til at hænge bedst sammen, mens det induktive er bedst til at skabe forståelse.

Videoer på YouTube
– Jeg har fået lavet videoer af mine forelæsninger og lavet PowerPoint præsentationer om til videoer. Det hele er lagt på YouTube og jeg har også lavet en app, der hedder DTU Beton, hvor alt undervisningsmaterialet ligger, fortæller Per Goltermann.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-4 2017

 


– Mine 20 år i industrien har gjort, at jeg er lidt skeptisk med hensyn til teori for teoriens egen skyld; jeg vil gerne have den knyttet til virkeligheden, siger professor Per Goltermann.


Se Per Goltermanns film på YouTube.

 

Relaterede artikler