Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Når betonreparationen hænger i et tyndt tov

Ved hjælp af en britisk rebuddannelse kan håndværkere uden højdeskræk udføre betonarbejde på steder, hvor selv det højeste stillads må give fortabt.

Foto: Rebteknikeren Aps.

Det kræver stærke nerver og grundig forberedelse at reparere beton i 50 meters højde, kun fastspændt i to tynde liner. Det er ikke desto mindre sådan, Jacob Vestervang og hans 11 medarbejdere i firmaet Rebteknikeren ApS har arbejdet siden 2009. Ved hjælp af en særlig rebteknik kan håndværkerne klare opgaver, som ellers ville koste en formue, hvis der skulle etableres stillads.

Beton i flødeskumssprøjten
Typiske arbejdssteder inkluderer 70 meter høje skorstene, svært tilgængelige bygningsfacader og elevatorskakte. Blandt andet udførte Jacob Vestervang og hans folk en opgave i den 50 m dybe silograv på forbrændingsanlægget Amager Bakke. 

- Vi skulle lukke en masse huller efter støbeforskallinger. Vi blandede betonen på toppen af graven og hældte den i flødeskumssprøjter, som dem man bruger hos en bager. På den måde kunne vi arbejde meget præcist, helt uden spild, siger Jacob Vestervang, der er direktør og ejer af firmaet. 


Læs hele artiklen i Magasinet BETON-2-2017.

 


Alt værktøj sikres med snore og wirer under arbejdet. En rebtekniker kan medbringe en murerspand med op til 5 kg beton, som sikres i eget tov. Foto: Rebteknikeren Aps.
 

 

Relaterede artikler