Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Ny opfindelse tjekker beton under vand

Dykkeringeniør Jens Skovsgaard har opfundet et undervandscovermeter – en simpel boks i nylon og plexiglas, der kan måle armering i beton under vand uden at bore huller.

Foto: Niras

Når der tidligere skulle tjekkes beton under vand krævede det en fysisk boreprøve, hvorved dele af det ydre betonlag blev beskadiget og bagefter skulle repareres. Det var besværliget, tidskrævende og svækkede konstruktionen.

Nu har dykkeringeniør Jens Skovsgaard fra Niras fundet en anden og meget smartere løsning. Han har nemlig opfundet et undervandscovermeter – en lille vandtæt boks, der gør det muligt at tage covermeteret med under vand. Boksen er bygget i gennemsigtig nylon og er hundrede procent vandtæt, så elektromagnetismen i covermeteret fungerer perfekt.

Ikke-destruktive prøver

Jens Skovsgaard er oprindelig uddannet bygningsingeniør, men har også en uddannelse som erhvervsdykker – en smart kombination, når man som ham udfører tilsyn på maritime konstruktioner for Niras.

Og nu har han altid den lille boks med sig, når han springer i vandet. Han har nemlig testet sin opfindelse så mange gange, at det er blevet en metode, der kan anvendes ved firmaets tilsynsopgaver. Det gode er, at det er en ikke-destruktiv prøve, da han intet ødelægger, når han er nede at tjekke betonen.

Se Niras' video af Jens Skovsgaard, der tjekker beton med undervandscovermeteret.

Relaterede artikler