Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Fantastiske forhold på vej til musik og sport

Rygraden i den kommende Royal Arena i Ørestad er meget stærke betonkonstruktioner

Koncerter med de største verdensnavne og internationale sportsbegivenheder får fantastiske forhold i Royal Arena, der er Københavns nye multiarena i Ørestad Syd, lige ved indkøbscentret Fields og Copenhagen Towers.

Royal Arena får plads til 15.000 gæster ved koncerter og cirka 12.500 til sportsarrangementer. Arenaen kan skaleres ned til en kapacitet på omkring 3.000 ved mindre arrangementer. Den samlede byggepris er cirka én mia. kroner. Efter planen åbner arenaen i 2016.

Krokodillebjælker i tribunerne

Rygraden i arenaen er omfattende betonkonstruktioner med blandt andet 25 ton tunge ’krokodillebjælker’ i tribunerne og 800 millimeter, dobbelthøje søjler mellem etagerne visse steder, så de mange tilskuere kan hoppe, danse og trampe i gulvet uden den mindste reaktion fra bygningen.

Royal Arena får fire stabiliserende kerner af beton; en i hvert hjørne – med tilsammen cirka 3.000 kubikmeter beton. Det store betongulv er armeret med stålfibre for at give styrke og undgå revner. Gulvet er dimensioneret til lastbilkørsel.

Også arkitekturen er i international klasse. Bygningen får krumme facader af glas og teglfinner, der bølger op og ned. Arkitektonisk er arenaens design opdelt i en plint og en top. Plintens organiske former skaber en række pladser og nicher, som dels kan bruges til rekreative formål, dels bidrager til at regulere de mange tilskueres færden.

Royal Arena opføres af Arena CPHX P/S i et partnerselskab etableret i samarbejde mellem Realdania og Københavns Kommune. Grunden er stillet til rådighed af By & Havn, der ejes af Københavns Kommune og Staten.

Arkitektvirksomheden 3XN er totalrådgiver på projektet.

Læs om Royal Arena i Magasinet Beton, nr. 1/2015.

Relaterede artikler