Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Konverterer kaos til bløde bakker

Karen Blixens Plads er forvandlet fra grå kaos til bløde bakker, hvor studerende på Københavns Universitet og lokale borgere kan parkere cyklen og mærke stemningen fra Amager Fælled.

Ligningen, som Cobe skulle løse, da de vandt konkurrencen om Karen Blixens Plads, bestod ikke af mange ubekendte faktorer, men løsningen var ikke desto mindre kompliceret, for hvem har lyst til at hygge sig blandt væltede cykler og kølige vinde?

Bakker blev løsningen
Arkitekt og landskabsarkitekt fandt løsningen i form af et bakket terræn. Mod vest ud mod fælleden er det et grønt bakket terræn til at bryde vinden, og ind mod de store ejendomme er det en urban plads med cykelbakker.

For første gang
20.000 m2 er en meget stor plads, og den følelse har bakkerne været med til at ændre. Men udførelsen af cykelbakkerne var ikke ligetil. Cobe var overbevist om, at de skulle støbes på stedet og samarbejdede med ingeniør og entreprenør om, hvorvidt de skulle støbes oven på grus eller en støbeskal. Ingen af delene havde de prøvet før, men de endte med støbeskallen. Inden i cykelbakkerne har arkitekten valgt en lys beton med lys pigmentering.

Karen Blixens Plads vandt In-situ Prisen 2021.
 

Læs hele artiklen i særudgaven af magasinet BETON 2021

 

Relaterede artikler