Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

3 kollegier med fremragende arkitektur

Studerende fortjener også smukke rammer. Vi har fundet tre eksempler på kollegium-arkitektur i verdensklasse fra Magasinet Beton.

I hvert nummer af magasinet Beton hylder vi et stykke fremragende arkitektur, hvor beton spiller en særlig rolle. Vi har dykket ned i gemmerne og fundet tre eksempler på fascinerende betonkollegier.

Inspireret af Kina

Tietgenkollegiet i Ørestad er tegnet af Lundgaard & Tranberg, som har hentet inspiration i den runde kinesiske boligform tulou. Kollegiet er nemlig én stor cirkulær bygning i syv etager med en stor, hyggelig gårdhave i midten. Arkitekturen er betagende, og derudover er der også leget med konstruktionen fra det ingeniørmæssige synspunkt med ”svævende” betonkasser i to etager. Lundgaard & Tranberg modtog også Betonelement-Prisen i 2007 for byggeriet.
 
Se flere billeder i magasinet Beton nr. 2/2007.

Sandwichkollegiet

I 2012 åbnede Hedorfs Kollegium dørene for studerende på Frederiksberg. Kollegiet er tegnet af KHR Arkitekter, der har leget med de geometriske former og skabt en bygning med 64 trekantede vinduer og 64 trekantede karnapper. Facaderne er opbygget af sandwichelementer, der fletter sig ind i hinanden, og er med til at skabe et dynamisk udtryk.

Se flere billeder i magasinet Beton nr. 4/2009.Et strejf af orange

Bikuben Kollegiet springer med det samme i øjnene, hvis du tager en tur til Ørestads nordlige del. Den enorme kubeformede bygning har masser af indsnit i facaderne og små strejf af skarp orange, der ikke lige går i et med omgivelserne. Kollegiet er opført af betonelementer med lodret efterspænding og er tegnet af arkitekterne aart A/S.

Se flere billeder i magasinet Beton nr. 3/2012.

 

Relaterede artikler