Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

5 fascinerende højhuse fra hele verden

Tag med til blandt andet Dubai, London og Beijing, og kom tættere på fem imponerende betonbygninger.

Beton er grundstenen i mange bygninger, da det er holdbart, slidstærkt og ikke mindst bæredygtigt. Det gælder også disse fem eksempler på fascinerende højhuse, hvor den solide, stabiliserende betonkerne er kamufleret som alt lige fra science fiction-hotel til glitrende agurk.

30 St Mary Axe, London

I Londons finansdistrikt ligger den elegante cylinderformede bygning 30 St Mary Axe, der også går under navnet The Gherkin – agurken. Konstruktionen i den spektakulære 180 meter høje bygning består af armeret beton, hvortil der er brugt 1.750 m3 beton, det samme som kan være i to olympiske svømmebassiner. Overfladen er fuldstændig dækket af trekantede vinduer, hvilket giver bygningen dens skinnende ydre. The Gherkin er designet af Sir Norman Foster fra arkitektfirmaet Foster + Partners, der også står bag Elefanthuset i Københavns Zoo.

Læs mere om The Gherkin .

Burj Khalifa, Dubai

162 etager fordelt på 828 meter. Burj Khalifa i Dubai er verdens højeste bygning – og alene det gør bygningen dybt fascinerende. Og så indeholder den selvfølgelig masser af beton. Der er brugt mere end 45.000 m3 til den bærende konstruktion af armeret beton, mens tårnets facade er beklædt med glas. Arkitekten bag er Adrian Smith fra Skidmore, Owings & Merrill LLP.

Læs mere om Burj Khalifa .
 


Marina Bay Sands, Singapore

I Singapore holder de sig heller ikke tilbage, når det gælder gigantiske bygninger. Et af de største prestigeprojekter i nyere tid er det enorme forlystelseskompleks Marina Bay Sands, der er tegnet af Moshe Safdie Architects fra Boston, og måske mest af alt ligner noget fra en science fiction-film. Bygningen er i alt på 121.000 m2 og består af tre hoteltårne på 55 etager med Sands Skypark på toppen, hvor du kan nyde 360 graders udsigt over byen. Bygningen stod færdig i 2011.

Læs mere om Marina Bay Sands .
 


CCTV, Beijing

Da CCTV China Central Television skulle have nyt hovedkvarter, fløj de de anerkendte internationale arkitekter Rem Koolhas og Ole Scheeren til landet for at skabe den spektakulære bygning, der stod færdig i 2012. Bygningen er ikke et traditionelt tårn, men et loop af seks horisontale og vertikale sektioner, der i alt dækker 473.000 m2.

Læs mere om CCTV .
 


Lloyd’s, London

Lloyds of London blev bygget i 1986, men står i dag som en af Storbritanniens største arkitektoniske bygninger. Den er tegnet af arkitekten Richard Rogers og lige som Pompidou-centret i Paris skiller bygningen sig ud ved, at alt hvad der hedder vandrør og elektriske systemer er bygget udenpå. Bygningen er 84 meter høj fordelt på 12 etager, som primært består af in situ-støbte betondæk understøttet af 28 betonsøjler. De store dominerende betonsøjler inde i bygningen skaber en rå kontrast til den lette stål- og glasfacade.

Læs mere om Lloyd’s .

 

Relaterede artikler