Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Betonbyggeri i topklasse

Det ny Moesgaard Museum bliver en af Danmarks største turistattraktioner – og samtidig en fantastisk præsentation af betons potentialer

Det nye Moesgaard Museum i Højbjerg syd for Aarhus bliver ikke bare en fantastisk attraktion, det er også en bæredygtig bygning i Lavenergiklasse 1. Museet er tegnet af Henning Larsen Architects og opført af entreprenøren MT Højgaard A/S.

Museet er et godt eksempel på betons potentiale. Høje, lyse vægge af in-situ støbt beton med en glat overflade præger både bygningens indre og ydre, hvor der også er anvendt kæmpestore betonelementer med en længde på 12 meter og en vægt på 30 ton.

Bygningen er på cirka 16.000 kvadratmeter fordelt på tre etager. Hertil kommer 12.000 kvadratmeter grønt tag, hvor det højeste punkt er 21 meter over terræn.  Fra taget får publikum en fantastisk udsigt over naturen og Aarhus Bugt, når museet åbner for publikum den 11. oktober i 2014.

Indtil da har udstillingsdesignerne travlt med at skabe nye udstillinger efter moderne formidlingsprincipper – så både Grauballemanden og alle de andre fantastiske fund kommer til deres fulde ret.

Den samlede pris for opførelsen af den nye bygning er på 345 millioner kr. Projektet har fået støtte fra Velux Fonden, Villum Fonden, OAK Foundation Denmark, Augustinus Fonden, Aarhus Universitet, Aarhus Kommune og Kulturministeriet.

Henning Larsen Architects og MT Højgaard A/S vandt In-Situ Prisen 2014 for det ny Moesgaard Museum.

Læs mere om Moesgaard Museum i Magasinet Beton, nr. 3/2014.

 

Relaterede artikler