Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Betonhus i pagt med naturen

I Tirana i Albanien finder du et spektakulært betonhus. Arkitekterne bag har formået at få det gennemførte stilrene design til at passe så godt ind i de grønne bakker, at det er blevet en naturlig del af landskabet.

En verdensberømt arkitekt har engang sagt: ”Vægge er det mest basale element i arkitektur, men det kan også være det mest berigende”. Og det er i hvert fald tilfældet med dette smukke hus midt ude i naturen uden for Tirana i Albanien, som arkitekterne i Molos Group står bag.

The Earth House Project er bygget ind i en græsklædt bakketop, og skaber med sit unikke materialevalg af beton, træ og glasfacader et enestående udtryk.

Fra øverste etage har du udgang til et smukt bassin med store kvadratiske granitsten, som danner en sti gennem vandet. På de andre sider af huset kan du træde ud på smukke træterrasser, hvor betonsøjlerne skaber sammenhæng med resten af huset.

Betonskulpturer på taget

Taget af huset er fladt med et græsareal, hvor arkitekterne har ladet små skulpturelle betonelementer poppe op, som samtidig giver ovenlys til stuen nedenunder.

Familien, der bor i dette hus, lever virkelig i pagt med naturen, og som arkitekterne i Molos Group forklarer, er skønheden i arkitekturen blot en refleksion af skønheden i naturen.

Se flere billeder af det enestående Earth House Project

 

Relaterede artikler