Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Elegant boligbyggeri i Aarhus

Den gamle containerhavn i Aarhus er under forvandling, og snart står den nye bydels mest markante vartegn, Lighthouse*, klar med alle fem bygninger.

Mange internationale storbyer har forvandlet deres gamle industrihavne til nye innovative bydele. London har Millenium Bridge, Sydney har operahuset, New York har Manhattan – og Aarhus er i fuld gang med at følge trop.

Det nye Lighthouse*-byggeri på havnearealet i Aarhus kommer til at indeholde i alt 216 lejligheder og er designet af arkitekterne hos 3XN.

Bæredygtigt byggeri

Arkitekterne har hentet inspiration fra havet, hvilket tydeligt kommer til udtryk i de bløde bølgende linjer. Ved at benytte en kombination af stærke og lette materialer som rustfrit stål, aluminium, glas og fiberbeton har 3XN skabt et elegant og svævende bygningsværk.

Alle materialer er nøje udvalgt, så de både kan arbejde sammen og modstå det danske vejr. Altanerne er for eksempel udført i højstyrkebeton med skridsikker overflade.

L-I-G-H-T

Lighthouse* består af i alt fem bygninger, der er dannet som bogstaverne L, I, G, H og T. De enkelte bygninger er formgivet, så de sikrer den optimale udsigt over Aarhusbugten, Mols, Riis Skov og midtbyen. De første tre står færdige nu, og aarhusianerne har taget godt imod det nye byggeri – alle lejligheder er solgt på nær nogle ganske få.

Efter arkitekternes plan, skal bygning T være Danmarks højeste bygning på mere end 140 meter (42 etager), men det er endnu uvist, om undergrunden er fast nok til at det kan lade sig gøre at bygge så højt.


 

Relaterede artikler