Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kølig betonarkitektur i steghed ørken

Fra et ombygget minearbejderhus til et topmoderne byhus. Arizonas ørken byder på spændende betonboliger, der udnytter materialets termiske egenskaber og æstetiske udtryk til fulde.

Der er steghedt i Arizonas barske ørkenlandskab, og derfor er beton det perfekte materiale til boligbyggeri. Betonens termiske masse holder nemlig boligen kølig i dagtimerne, men lagrer solens varme for derefter at frigive den i de koldere nætter.

Derudover skaber betonens rå udtryk en æstetisk harmoni med den golde natur – se bare disse to to eksempler på spændende betonboliger midt ude i Arizonas ørkenlandskab.

Massive betonvægge i hvidt

Omgivet af gold ørken, sten og støvede kaktusser i Paradise Valley, Arizona, ligger det imponerende og topmoderne Desert City House, der er designet af Marwan Al-Sayed Architects. De kridhvide betonvægge er 50 cm tykke og leder tankerne hen på klassisk middelhavsbyggeri, mens de hvide farvetoner med små strejf af grøn, gul og sort i form af fliser og træ passer perfekt ind i ørkenlandskabet. Huset er bygget i to etager med beton som det dominerende materiale for at gøre huset så vedligeholdelsesfrit og og langtidsholdbart som muligt.
Se flere billeder af Desert City House

I pagt med naturen

Ruinerne af et minearbejderhus fra 1980 har dannet grundlag for dette skønne fristed i stål og beton, der er designet af arkitekten David Frazee. Den lille oase består af bare et enkelt rum og er bygget op af de originale betonsten fra minearbejderhuset – skorstenen er for eksempel forvandlet til en hyggelig kamin. Derudover er der tilføjet store vinduespartier og elementer i rustfarvet stål, der over tid vil komme til at ligne ørkenlandskabets rustrøde bjergkæde.
Se flere billeder af Miner’s Shelter

Relaterede artikler