Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Og de nominerede til WAN Awards er …

World Architecture News har nu offentliggjort de seks nominerede til prisen ’Concrete in Architecture 2016’, der hylder de mest vovede, skulpturelle og udtryksfulde betonprojekter.

De seks nominerede til prisen ’Concrete in Architecture’ ved årets WAN Award er nu udvalgt blandt storslåede projekter fra hele verden – og det blev desværre ikke til en dansk nominering denne gang. 

Sophus Søbye Arkitekter var ellers indstillet med sit betonbyggeri for Det Danske Spejderkorps bag Søndermarken på Frederiksberg, men måtte vige pladsen for nogle imponerende byggerier, der virkelig flytter grænserne inden for betonkonstruktion. Vi zoomer ind på tre af dem her: 

Seashore Library, Beidaihe New District, Kina

Tre timers kørsel fra Beijing ligger et ferieområde langs Bohai Bay, der skal skabe rammerne for høj livskvalitet tæt på naturen. Vector Architects har bidraget med denne tidsløse betonbygning, der fungerer i smukt samspil med havet lige udenfor. 
Læs mere om projektet 

 

CKK ’Jordanki’, Torun, Polen

Fernando Menis har brugt en blanding af beton og knuste, røde mursten til at skabe den hulelignende stemning i den polske koncertsal CKK Jordanki. De nuancerede overflader giver et råt udtryk og skaber samtidig en fremragende akustik i salen, hvor musikere spiller alt lige fra klassisk opera til pop og rock. 

Se koncertsalen

R Torso C, Tokyo, Japan

I midten af Tokyo på en bare 66 km2 stor grund har Atelier Tekuto skabt denne skulpturelle perle af et betonhus. Hjørnerne er skåret væk for at skabe store glaspartier med udsigt til himlen og byens gader, og så er huset ekstremt miljøvenligt samtidigt, da der er brugt en særlig beton med vulkanaske. 
Se det skulpturelle husDen endelige vinder bliver kåret den 19. oktober 2016. 

Indtil da kan du gå på opdagelse i alle seks nominerede betonprojekter 

 

Relaterede artikler