Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Retlig respekt i kobber og beton

Den nye retsbygning i Svendborg fremstår majestætisk og enkel, men byggeriet var en udfordrende beton-opgave.

Den nye retsbygning i Svendborg ligger på toppen af Bregnegårdshaven med et godt havkig over Svendborgsund. Bygningen er opført i en kombination af kobberbeklædte facader og sandwichfacader i afsyret, lysegrå beton. En kombination, der giver bygningen et elegant udtryk.

Kompleks opgave med beton
Betonens anvendelse i byggeriet er tydelig, og selvom intentionen har været at skabe et enkelt udtryk, var det ret udfordrende, lyder det fra Confac, der har været leverandør af alle betonelementer til huset: alle facader og bærende konstruktioner.

– Det har været nogle komplekse løsninger i de bærende elementer. Geometrierne, variationerne og størrelsen. Vi har skullet lave en grå beton ensartet, der fremstår pæn og ren. Det tror mange nok er nemt, men det er faktisk en vanskelig opgave, siger Erling Holm fra Confac.

Udfordringerne skyldes bygningens forskellige dimensioner samt varme og kolde konstruktionsopbygninger, som resulterer i forskellige hærdeforløb i støbeprocessen. Det medfører stor risiko for, at overfladerne fremtræder med forskellige farvenuancer, hvis der ikke tages højde for alle produktionsprocesserne.

Læs hele artiklen i Magasinet BETON-4 2017. 


Den arkitektoniske idé har været at skabe en enkel bygningsform, der både syner åben og imødekommende.


Foyeren giver kig til to etager med gangbroer i glas, gulve og paneler i egetræ.

 

Relaterede artikler