Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Sort beton i Malmös nye koncerthus

Malmö har fået et nyt kulturelt landemærke i det nye musik- og hotelkompleks Malmö Live, der indeni er præget af råt, sort beton.

Beton har mange udtryk. I Malmö live har schmidt hammer lassen architets brugt den i en rå, sort form, der skaber et modigt og råt look.

Hovedtemaet for designet er da også tanken om ”en by i byen”, hvilket bliver understreget af det stærke urbane udtryk, hvor den store lobby er gaden, der flyder igennem hele konstruktionen og binder alt sammen.Råt sort betonlook

De indre gader er domineret af nogle spektakulære vægge i ren sort beton med et dybt vandret relief, der afbrydes af lodrette messingspor med indlagt lys.

Det ligner umiddelbart noget, der er støbt på stedet, men i virkeligheden er det enorme betonelementer, hvor de mellemliggende fuger er præcis lige så tykke som stavene i relieffet. Resultatet er utrolig flot og godt tænkt.

Koncertsalen er derimod udført i egetræ og messing, som skaber en intim stemning og står i kontrast til kompleksets øvrige interiør.

Det 54.000 kvadratmeter store kompleks består ud over koncertsalen af det fem-stjernede Clarion Hotel & Congress, to restauranter, en sky bar og et fleksibelt koncertrum, kaldet Kuben.

Se nærmere på den rå beton hos schmidt hammer lassen architects

 

Relaterede artikler