Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tag kajakken på arbejde

Ni punkthuse i Aarhus med markante betonfacader ligger lige ved åen

Ni 10-etages højhuse med i alt 432 lejligheder er skudt op midt i Aarhus nær Godsbanen og CeresByen - som en ny bydel lige ved siden af Aarhus Å og med egen kano- og kajaklandingsplads.

Åhusene hedder den ny bydel, hvor de enkelte punkthuse er ens, men drejet i forhold til hinanden. Bygningerne har et markant udseende, hvor husene fremstår som høje, slanke søjler med mørke flader omgivet af hvide kanter.

Den mørke flade er fremstillet ved at lægge flækkede teglsten i støbeformen ved støbning af sandwichelementernes forplade – en meget rationel måde at lave ’murede’ felter på.

Uderum til alle

Åhusene udnytter også betonteknologi på anden vis. Alle lejligheder har altaner, der er selvbærende konstruktioner støbt i højstyrkebeton. Hermed har Gudnitz Arkitekter opnået et stramt og raffineret udtryk samtidig med, at alle boliger har adgang til et uderum.

De tre lejligheder på øverste etage er noget særligt. Arealet er 90 til 125 kvadratmeter, og hver lejlighed har adgang til en privat tagterrasse, der er forberedt for etablering af et udekøkken.

På de øvrige etager er der fem lejligheder fra 52 til 69 kvadratmeter. Disse lejligheder er indrettet, så de nemt kan deles af fx to studerende – i erkendelse af den store efterspørgsel efter studieboliger i Aarhus.

Åhusenes samlede areal er cirka 27.000 kvadratmeter. Bebyggelsen har en parkeringskælder med plads til 122 biler.

Relaterede artikler