Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Tre betonprojekter blev hyldet med fest

Torsdag den 28. marts var betonens fest. Mange arkitekter, entreprenører og andre beton-elskere var mødt op til Dansk Betons prisfest for at hylde betonen og de projekter, der var indstillet til Betonelement-Prisen, In-situ Prisen og Bæredygtig Beton Prisen.

Se stemningsfilmen fra prisfesten

 

Ane Cortzen var vært under Dansk Betons Prisfest, som blev afholdt hos DAC i BLOX. Med 152 tilmeldte gæster var der fuldt hus. Gæsterne blev mødt af live musik, og aftenen blev indledt i udstillingsområdet med velkomstdrinks og snacks.

Adm. direktør i Dansk Arkitektur Center og formand for Betonelement-Foreningens priskomite, Kent Martinussen, holdt en flot tale og præsenterede den første af tre priser; Betonelement-Prisen og Utzon-statuetten. Prisen blev modtaget af tegnestuen Schønherr for deres brug af industrielt præfabrikerede betonelementer i tilblivelsen af en oval betonbro ved Filsø.

Aftenen fortsatte med middag i koncertsalen og en spændende uddeling af In-situ Prisen. Arkitekterne Sophus Søbye og Jesper Gotlieb motiverede prisen og de nominerede projekter, hvorefter Ane Cortzen overrakte prisen til det berømte Hammerhus Besøgscenter på Bornholm. Besøgscenteret modtog prisen for et overbevisende hovedgreb, som i kraft af en sikker fornemmelse for virkemidler og materialer, får de to bygværker, slotsruinen og besøgscentret, til at indgå i en raffineret dialog og understrege hinandens kvaliteter.

Efter desserten stod arkitekt og formand for dommerkomiteen, Julian Weyer, i spidsen for at uddele Bæredygtig Beton Prisen. Afgørelsen har de sidste fire uger ligget i danskernes hænder, da alle har kunne stemme på deres favoritprojekt, som vinder af prisen. Sydhavn Genbrugscenter var danskernes klare favorit og modtog Bæredygtig Beton Prisen for at gå meget længere med genbrugsbeton end hidtil set.

Aftenen sluttede af med kaffe og drinks, mens gæsterne have mulighed for at netværke og vende aftenens højdepunkter. Alle gæsterne modtog et eksemplar af bogen Dansk Betonarkitektur.


Aftenen startede med bobler og snacks. Foto: Marco Ecks.


Foto: Marco Ecks.


Foto: Marco Ecks.


Ane Cortzen var vært under prisfesten og bød gæsterne velkommen. Foto: Marco Ecks.


Foto: Marco Ecks.


Adm. direktør i Dansk Arkitektur Center og formand for Betonelement-Foreningens priskomite, Kent Martinussen, holdte tale og præsenterede Betonelement-Prisen samt vinderen. Foto: Marco Ecks.


Schønherr vinder Betonelement-Prisen og Utzon-statuetten for deres brug af industrielt præfabrikerede betonelementer i tilblivelsen af en oval betonbro ved Filsø. Foto: Marco Ecks.


Middagen foregik i DAC's koncertsal. Foto: Marco Ecks.


Arkitema Architects A/S, Christoffer Harlang Architects A/S, Nordbornholms Byggeforretning ApS og Jens Møller Gudhjem A/S modtog In-situ Prisen for Besøgscenter Hammershus på Bornholms. Foto: Marco Ecks.


Vinderen af Bæredygtig Beton Prisen blev Sydhavn Genbrugscenter. Foto: Marco Ecks.


Dommerne bag de tre priser blev hyldet med flotte betonbakker fra TonTon. Foto: Marco Ecks.