Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Cirkelbroen – luftig skønhed på et solidt betonfundament

”Cirkelbroen” er et af Københavns nye vartegn, der åbnede sidste sensommer. Udover at forbinde Christiansbro og Applebys Plads tjener Cirkelbroen som møde- og opholdssted samt udsigtsplatform.

Cirkelbroen er sammensat af fem cirkelrunde platforme, der tilsammen spænder over 40 meter. Hver er forsynet med en mast, der giver et smukt og maritimt udtryk.
Alt sammen er funderet i en række store betonblokke, der blev sejlet på plads og monteret af dykkere. 

Cirkelbroen er tegnet af kunstneren Olafur Eliasson, der også står bag ”Himmelrummet” over ARoS i Aarhus. Han betragter ikke bare sit værk som et bindeled mellem to dele af havnefronten for gående og cyklister, men også som et mødested og en udkigspost i havnen. 

Cirkelbroen gør det muligt for første gang at gå, løbe eller cykle i en ubrudt linje langs Inderhavnen og samtidig nyde havnefrontens mange forskelligartede arkitektoniske udtryk. 

Cirkelbroen er opført af Nordea-fonden som en gave til Københavns Kommune og Rambøll A/S har fungeret som rådgivende ingeniør mens betonarbejdet – der især er koncentreret under vandet – er udført af CG Jensen A/S.

Du kan se en video om monteringen af Cirkelbroens betonfundamenter her.


 

Relaterede artikler