Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Sæson for beton

Solen skinner og haven skriger på opmærksomhed. Vi har samlet lidt tips og tricks til at give uderummet et beton-inspireret løft.

Når fuglene synger og temperaturen stiger, betyder det glødende telefoner hos landets anlægsgartnere. Forår er nemlig havetid, og gennem de seneste år har det i manges bevidsthed også udviklet sig til sæson for beton.

Der lægges fliser, støbes højbede og anlægges formfuldendte haveindretninger i beton som aldrig før. Og både gør-det-selv-folket og de, der helst betaler sig fra anlægsarbejde står allerede i april på spring mod årstidens beton-baserede udendørs-projekter.

Det fortæller haveekspert og anlægsgartner Kim Tang, der udover sit job som fagkonsulent i Danske Anlægsgartnere har medvirket i DR-programmer som Hokus Krokus og Ønskehaven.

Lange fliser på mode

Kim Tang understreger, at beton stadig i høj grad har plads i de danske haver og uderum, og så løfter han sløret for tidens trend.

- Beton har jo virkelig vundet indpas, og det ser ikke ud til at ændre sig. Men der sker en løbende udvikling i forhold til, hvad folk efterspørger,” siger han og fortsætter.

- For nogle år siden var fokus på store kvadratiske fliser, men det har ændret sig lidt, og nu må fliserne meget gerne være aflange og for eksempel bliver der produceret rigtigt mange 30x60 fliser.

Efterligner naturen

I forhold til farver, er det stadig de lidt mørkere fliser, der er mest populære, dog vælger mange at gå efter et mere natur-nært udtryk, når de vælger sten eller fliser.

- Det er blevet populært at efterligne karakteren fra naturen for eksempel i overfladen på fliser, hvor man fx giver fliserne et skifferpræg i toppen. Eller også i den helt anden retning med et helt glat og meget fint finish, der lægger sig tæt på granit og marmor, lyder det fra haveeksperten.

Hans vigtigste råd er, at planlægge større projekter godt – og gerne i god tid – og så ellers bruge sin fantasi til at skabe et uderum, der passer til hus og grund.

Inspiration

Find mere inspiration hos I.B.F , der har leveret billederne til artiklen.

Relaterede artikler