Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Skaterbeton klarer også monsterregn

Effektiv udnyttelse af kommunens penge: Rabalder Parken i Roskilde bruger beton til at kombinere afledning af regnvand med en god bane for skatere.

Når skatere alligevel ikke kan lide regnvejr, hvorfor så ikke bruge anlægget til lokal håndtering af regnvand?

Som tænkt, så gjort. Rabalder Parken i bydelen Musicon i Roskilde kombinerer et anlæg til håndtering af regnvand med rekreative faciliteter. Gennem to store kanaler ledes regnvand til et tredelt regnvandsbassin, der er omgivet af bakker skabt af overskudsjord.

Dele af bassiner og kanaler støbes af beton for at give skaterne mulighed for at udfolde sig. De omgivende arealer får grillpladser, hængekøjer, danseplads, trampoliner og legepladser, så resultatet bliver et spændende område for mange typer af brugere.

I alt omfatter anlægget 440 meter regnvandskanal. Heraf er 145 meter støbt i skate-egnet beton af amerikanske specialister. De 145 meter bliver til et såkaldt ’snake run’, hvor man kan bevæge sig nedad i et bugtende forløb – og hvor områdets regnvand bliver ledt til en regnvandssø.

Et af regnvandsbassinerne udformes som det, der på skatesprog hedder en ’bowl’. Her vil der kun stå vand under de allermest voldsomme regnskyl – måske hvert tiende år.

 

Relaterede artikler