Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Beton inspirerer smykkedesignere

Det rå og rustikke betonlook har længe været et hit inden for møbler og indretningsdesign. Nu kan du også smykke dig selv med beton.

Der er ingen grænser for, hvad du kan lave smykker af. Guld, sølv, diamanter – og nu også beton. Eller i hvert fald noget, der ligner. Både danske og internationale designere har leget med betonen som materiale og skabt smukke smykker ud fra forskellige betoninspirerede blandinger.


Beton i hjertet

Den ungarske designvirksomhed IVANKA er kendt for sine progressive design, der hele tiden søger nye grænser for, hvad beton kan. Derfor har de designet en smykkeserie, Organ Jewellery , som består af kroppens fem vitale organer, støbt i beton med skarpe kanter, som du kan bære som et vedhæng rundt om halsen.

 

Råt og skulpturelt

Den berlinbaserede designerduo Bergner Schmidts kreationer er i bund og grund små betonskulpturer, du kan have på. De er inspireret af ’less is more’, og da beton står for en rå og cool æstetisk, er det blevet udgangspunktet for deres unikke design. Og selvom deres ringe og statement halskæder ser en anelse tunge ud, er det rustikke look helt klart den ekstra vægt værd.Beton og bambus

Også herhjemme er upcoming smykkedesignere inspireret af betonens kvaliteter. Aarhusianske Thorning Astrup mixer betonlooket med sølv, bambus og kobber og skaber minimalistiske halskæder, øreringe og ringe, uden at det overdøver betonens æstetik.

 

Relaterede artikler