Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Masser af fredet beton i Carlsberg Byen

En række bevaringsværdige eller fredede bygninger i Carlsberg Byen har næsten 100 år gamle betonkonstruktioner, som tydeligt fortæller op bygningernes oprindelige formål

Carlsberg Byen er ikke alene de kommende års store byggeplads i København. De 33 hektar er også et område med en række fredede og bevaringsværdige bygninger, der fortæller Carlsberg bryggeriets lange historie.

Nogle af disse bygninger rummer historiske betonkonstruktioner, som i dag stadig fremstår imponerende. Et eksempel er Tap E, der først fik sit nuværende navn i 1980’erne, da den tidligere mineralvandsfabrik blev flyttet ud, og der blev etableret en tappekolonne for eksportøl. Bygningen er konstrueret til meget store belastninger med gennemgående søjler, der smalner ind på de højere etager. Grundstenen blev lagt i 1922, og bygningen blev udvidet til tre etager i 1927. Arkitekterne er Carl Harrild og Sven Eske Kristensen.

Bygningen, der er fredet, huser i dag Dansehallerne, som er et nationalt kompetencecenter for dans som kunstart og bl.a. præsenterer national og international dans og koreografi på scenerne Store Carl og Lille Carl.

 

Relaterede artikler