Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Mere spræl med grafisk beton

Ny teknologi giver fantasien frit spil til at præge belægninger og facader med grafisk beton.

Farvespil, variationer i overfladen og tredimensionelle effekter er blot tre af mange grafiske muligheder, der kan sætte fut i ellers traditionelle, plane og grå betonoverflader. Udviklingen inden for brugen af grafisk beton går hurtigt – i takt med den teknologiske udvikling, som åbner nye døre for støbning af betonoverflader.

Middelhavs-mode
Grafisk beton bliver fremstillet ved at laserscanne mønstre og strukturer i forme, som betonen efterfølgende bliver støbt ud i. Men den danske betonbranche er ikke helt fremme i skoene endnu, mener Erling Holm, der er administrerende direktør i Confac, som specialiserer sig i grafisk beton. Han fortæller, at selvom teknologien er der, og mulighederne mange grundet betonens fleksibilitet, så er interessen for at anvende grafiske fortovsfliser og andre betonbelægninger ikke stor i Danmark. I Storbritannien og Sydeuropa er man langt længere fremme, siger han.


På Rigsarkivet i Viborg udnyttes betonens grafiske design. Hele facaden er nemlig lavet som en bogreol, der giver bygningen et markant, visuelt udtryk.


Læs mere om udvikling i brugen af grafisk beton i magasinet BETON 1/2017.


Relaterede artikler