Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Topsikret betonparadis for kunstelskere

Det topsikrede og smukt udformede lagerhotel ”Le Freeport” i Luxemborg er en sikker havn for rige samlere af kunstværker, vin og frimærker.

Med en opbevaringsplads svarende til tre fodboldbaner og i sikkerhed for både lange fingre og beskatningsivrige myndigheder er ”Le Freeport” tæt på Luxembourgs internationale lufthavn, Findel, et paradis for velhavende kunstsamlere fra hele verden. Og betonens mange facetterede egenskaber kommer virkelig til sin ret i den unikke bygning.

Både inde og ude er sikkerheden og beskyttelsen mod ydre påvirkning således i top samtidigt med, at de voluminøse konstruktioner sikrer bygningen en helt særlig æstetik.
Vinkældre og showroom

Den fire etager høje lagerbygning er udtænkt på tegnebordet hos arkitektfirmaet 3BM3, og bygningen byder på meget andet end blot opbevaring af luksusvarer og kunstværker.

Blandt andet er der fire store vinkældre og ikke mindst flere private gallerier og showrooms, hvor den Amerikanske designer Johanna Grawunder, der blandt andet er kendt for sit arbejde med lysdesign, har udviklet det futuriske interiør.
Højteknologisk fort

Det har krævet 6,400 kubikmeter beton at opføre bygningen, som udefra fremstår enkel og moderne. Indefra skaber de tykke vægge kombineret med de stemningsfulde lyskonstruktioner en stemning af uigennemtrængelighed. Det er da heller ikke helt ved siden af.

Sammen med de tykke betonvægge sørger mere end 300 kameraer samt højteknologisk klima- og temperaturstyring nemlig for, at alt fra uvurderlige frimærkesamlinger og malerier i millionklassen til juveler og sjældne vine er i sikkerhed her.

Læs mere om kunstinvestorernes betonparadis hos Le Freeport selv.

 

Relaterede artikler