Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Bæredygtighed Beton initiativet

Betonbranchen har med Bæredygtigt Beton initiativ fremlagt 35 helt konkrete forslag til, hvordan man fra start til slut i byggerier og anlægsprojekter kan bringe udledningen af CO₂ ned. Initiativet lægger op til at halvere CO₂-udledningen fra betonbyggeri de næste ti år.

Bæredygtig Beton initiativet handler om at skabe en fremtid, hvor CO₂-aftrykket fra betonbyggeri er 40-50 procent lavere end i dag. Mere præcist hedder fremtiden 2030, og forbedringen skal ske uden at gå på kompromis med kvalitet, komfort og økonomi.

I Bæredygtig Beton initiativet er mere end 50 centrale aktører i den danske beton- og byggebranche gået sammen om en ambitiøs målsætning. Baggrunden er, at byggeriet – herunder betonbyggeriet – står for en stor del af samfundets klima- og miljøpåvirkning i form af ressource- og energiforbrug, CO₂-udledning og affald. I den danske del af branchen er der allerede fokus på bæredygtig produktion, men i mange tilfælde er det muligt at nedbringe miljøaftrykket yderligere. 

I Bæredygtig Beton initiativet fokuserer vi på den viden, som vi allerede har. Vi fokuserer desuden på de teknologier, der er afprøvet og skal gøres gængse bl.a. via bedre bygherrekrav, tværgående samarbejdsformer og en systematisk vidensindsamling. Det mener vi i Bæredygtig Beton initiativet, er den bedste løsning, fordi mange andre nye teknologier endnu ikke er udviklet og dermed optager mange ressourcer.

35 initiativer
Forslagene i Bæredygtigt Beton initiativ spænder vidt. Fra indsatser allerede når man planlægger og designer byggerier og projekter. Ændrede krav til selve konstruktionerne og til de typer af beton, der anvendes til forskellige opgaver. Ny sammensætning af beton med mindre cement, så den bliver mere CO2-venlig. Mere genanvendelse og genbrug af beton. Flere fleksible bygninger, som nemt kan skilles ad og bruges til andre formål. Større lastbiler, der kan fragte mere ad gangen, og køretøjer og maskiner, der kører på el i stedet for diesel.

Download roadmap for Bæredygtig Beton initiativet

Læs mere om Bæredygtig Beton initiativet