Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

100 grunde til at beton styrer verden

Der er masser af gode grunde til at beton er verdens mest anvendte byggemateriale. Inspirerende og let tilgængelig bog præsenterer 100 af dem.

Beton er uden tvivl det mest anvendte byggemateriale i verden, og også et af de mest alsidige. Men hvad er det egentlig – sådan helt nøjagtigt – der gør den enkle blanding af cement, sand, sten og vand til noget særligt?

Det spørgsmål forsøger bogen ”A little book of concrete” at svare konkret på med en både underholdende og grafisk flot præsenteret liste over 100 klare fordele ved præfabrikeret beton.

Oversete gevinster

Den let tilgængelige bog er udgivet af organisationen British Precast med det formål at kaste et nyt blik på beton og de store gevinster fremtidens arkitekter, designere, ingeniører og selv miljø-folk kan høste med det populære byggemateriale.

På grund af betons store udbredelse - lyder det i bogens forord - har mange mennesker nemlig en tendens til at overse den store betydning beton har for fremtidens samfund.

Sikker, miljøvenlig og intelligent

Bogen hvis undertitel i dansk oversættelse er “Hvorfor præfabrikeret beton?
- En guide til 100 fordele” er opdelt i seks letfordøjelige kapitler, der hver især sætter fokus på et område, hvor beton både har og får indflydelse på verden.

Det gælder eksempelvis i forhold til klimaforandringer, udvikling af intelligente byrum samt ikke mindst sikre og kosteffektive bygninger til de fremtidige generationer.

Bogen er tilgængelig for download på Betonelement-Forenings hjemmeside.

Relaterede artikler