Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Beton er anfører på nyt bæredygtigt stadion

Visionen bag det nye Hjørring Stadion var at skabe Danmarks mest bæredygtige stadionbyggeri. Derfor valgte arkitekterne beton og træ som de gennemgående elementer.

På Femhøje i midten af Hjørring troner byens nye bæredygtige stadion med sine flotte træ- og betonfacader.

De tre bygherrer, Hjørring Private Realskole, VUC Nordjylland og Hjørring Kommune, havde ønsket et stadion, der kunne holde til at blive brugt – og blive ved med at se flot ud i lang tid. Og netop derfor kom beton til at spille en særlig rolle.

”Beton er et ekstremt taknemmeligt materiale, der kun bliver pænere, jo mere det slides. Det får hverken grimme ridser eller slagskader, hvilket minimerer vedligeholdelsesarbejdet og øger levetiden,” fortæller Lars Sønderskov, arkitekt og partner i LUMO Arkitekter, der i samarbejde med Regnbuen Arkitekter K/S står bag byggeriet.

Dobbelthøje betonvægge

Når du træder ind i den lækre lobby med dobbelt loftshøjde, er det også betonen, der først møder dit øje. Her er væggene nemlig holdt i rå beton, der skaber en god kontrast til de fine designermøbler og store vinduespartier.

Hjørring Stadion består i alt af to nye haller, tribuner med plads til 4.000 tilskuere, omklædningsrum og café. De første spillere løb på banen i juli, hvor det nye stadion dannede rammerne om sportseventen Dana Cup med over 30.000 deltagere og tilskuere.

Gå på opdagelse i flere billeder af det flotte stadion hos LUMO Arkitekter

Relaterede artikler