Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Cirkulær beton i industriel skala

Det er ikke ny viden, at gammel beton kan genbruges i ny beton. Men incitamenterne og viljen til at realisere den viden i en kontinuerlig, industriel skala har manglet – indtil nu.

Med Bæredygtig Betoninitiativet, der blev lanceret sidste år, ønsker branchen at bidrage til en bæredygtig produktion og anvendelse af beton. Det er en visionær rejse, hvor den afgørende prøve bliver at omsætte de grønne ambitioner til konkrete handlinger og aktiviteter.

Det skal ske uden at gå på kompromis med kvalitet, komfort og økonomi. Et af de spor, der anvises i Bæredygtig Beton initiativet, handler om at skabe en mere cirkulær økonomi i betonbranchen. Potentialet for at genanvende gammel beton til produktion af ny beton er stort.

Der produceres årligt omkring to millioner ton betonaffald i Danmark. Der har været gennemført en række forsøgs- og pilotprojekter med at genanvende den gamle beton til produktion af ny beton. En af de virksomheder, der har deltaget, er DK Beton i Ringsted. Her betegner administrerende direktør Niels Søndergaard det som fine projekter, dog uden at de for alvor flyttede noget.

 - Vores ambition var klar lige fra starten. Vi vil have det op på den store klinge. Vi vil have den cirkulære betonproduktion op i en industriel skala med en løbende strøm af materialer, siger han.

Læs resten af artiklen i magasinet Beton her

 

Relaterede artikler