Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Designet til evigheden

Enghaveparken genopstår som klima park og er med til at sikre København mod oversvømmelser efter skybrud og 100-års-hændelse

Foto: Torben Eskerod

Klimaparken kan opsamle skybrudsvand bag et langt betondige og i sænkede parkrum med en regnvandskapacitet på næsten 23.000 m3. Ved 100-års-hændelser kan hele parken omdannes til ét stort bassin. Herudover opsamler et underordisk rørbassin regnvand fra tagene i Carlsberg Byen, som genanvendes og giver vandbesparelser på millioner af liter grundvand årligt.

Her-og-nu-klassicisme
Enghave Klimapark er et tidløst parkanlæg i betonramme karakteriseret ved nytænkende arkitektoniske løsninger, biodiversitet og vandkredsløb, som både tager hånd om vores kulturarv og om fremtidens udfordringer. Parken, der før fornyelsen havde en million besøgende om året, er nu klar til i de næste hundrede år at sikre et tørskoet Vesterbro. Den er så at sige designet til evigheden.

– Vi har tegnet et anlæg, der gentænker klassicismen på en nutidig måde med hensyn til klima og mennesker. Vi kalder det her-og-nu-klassicisme, fortæller Founding Partner i Tredje Natur, Flemming Rafn.

Enghave Klimapark var nomineret til Bæredygtig Beton Prisen 2021. 

Læs hele artiklen i særudgaven af magasinet BETON 2021

 

Relaterede artikler