Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

KUA3 har fået monteret det sidste betonelement

Byggeriet af det nye bæredygtige Københavns Universitet Amager skrider hastigt fremad, og det sidste af mere end 6.000 betonelementer er nu monteret.

I Njalsgade på Island Brygge er tredje etape af det nye Københavns Universitet Amager ved at blive til virkelighed. KUA3 er designet af Arkitema Architects, og i halvandet år har LM Byg nu knoklet med både nybyggeri, ombygning og forstærkning af de eksisterende konstruktioner, så råhuset nu står færdigt.

Bæredygtigt byggeri

Tanken bag KUA3 var at skabe en på alle måder bæredygtig arkitektur igennem et effektivt og driftsvenligt byggeri. Og her spiller brugen af beton en vigtig rolle.

På grund har betonens styrke og langtidsholdbare egenskaber har arkitekterne nemlig kunne genanvende den eksisterende betonkonstruktion. Og med 6.416 betonelementer, der er hurtige at montere, og 5.300 m3 in-situ-støbt beton, har det kun taget 16 måneder at få det 46.500 kvadratmeter store bygningskompleks op at stå.

De studerende kan glæde sig til at tage det nye campus i brug i starten af 2017, hvor KUA3 kommer til at huse Det Teologiske Fakultet, Det Juridiske Fakultet samt Datalogisk Institut.

Indtil da kan du læse mere om KUA3 hos Arkitema Architehts.

Relaterede artikler