Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Nyt fokus på betons rolle i verden

Beton spiller en hovedrolle i løsningen af fremtidens udfordringer, lyder budskabet fra branchesamarbejdet ”The Concrete Initiative”. Flot video forklarer hvordan.

Store udfordringer driver verden frem mod nye løsninger, og i forhold til de aktuelle problemer kloden og menneskeheden står overfor skal én af de absolut vigtigste løsninger praktisk talt støbes i beton.

Det er i kort form hovedbudskabet fra The Concrete Initiative, der ønsker at sætte fokus på, hvordan det byggemateriale vi alle kender, er langt mere end blot et byggemateriale. Bruges det rigtigt bliver beton derimod selve grundlaget for bæredygtig vækst i fremtiden.

Praktisk, billig og harmonisk

Budskabet præsenteres blandt andet i en tre minutters lang video, der flot gennemgår en række af de muligheder beton skaber. Blandt andet i forhold til byudvikling, hvor muligheden for billige og på samme tid miljøvenlige konstruktioner kommer til at gøre en forskel.

Hertil kommer velkendte egenskaber ved beton som brandsikkerhed, energieffektivitet og selvfølgelig holdbarhed.

Dialog med borgere og politikere

The Concrete Initiative har som erklæret formål at søge dialog med Europas politikere om, hvordan industrien bedst bidrager til løsning af fremtidens udfordringer.

”Beton initiativet ønsker at engagere sig i spørgsmålet om fremtidens bæredygtige byggeri, og især de barrierer og løsninger for at udnytte betonens mange fordele,” lyder det blandt andet fra Initiativet, som håber at kunne skabe øget forståelse for betons betydelige rolle i samfundet.

De gode eksempler

Dette gøres blandt andet ved at dele gode eksempler og fortællinger om beton via initiativets hjemmeside  samt ved løbende at opdyrke netværk på tværs af virksomheder, institutioner og politiske beslutningstagere.

Bag samarbejdet står de tre internationale brancheorganisationer CEMBUREAU (the European Cement Association), BIBM (the European Federation of Precast Concrete) og ERMCO (the European Ready-Mix Concrete Organisation).

Relaterede artikler