Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Artikler & nyheder

  13-08-2019

  Revideret nationalt anneks til DS/EN 206

  I det reviderede anneks er der genindført retningslinjer for brug af kalcineret flint og for frostbestandighed af beton til ikke-bærende facader med specielt tilslag.

  29-07-2019

  Video: 326 forme i brug ved in situ-støbning af ny kirke

  Trekroner Kirke er et imponerende in situ-byggeri med mange æstetiske detaljer. I en video fortæller projektleder fra CG Jensen, Niels Thorsund, om byggeriet og zoomer ind på kirkens unikke arkitektur.

  05-06-2019

  Grøn beton i praksis

  Unicon har leveret den grønne beton til demonstrationsprojekterne i Grøn Beton II, og erfaringerne med den nye beton har været gode – standarder og efterspørgsel er dog ikke helt med endnu.

  09-05-2019

  Kalcineret ler og kalkfiller har grøn effekt

  Med en blanding af kalcineret ler og kalkfiller kan man erstatte helt op til 30 procent af klinkerne i en beton. I prøvestøbninger med grøn cement er der påvist op mod 20 procent reduktion i CO2-aftrykket sammenlignet med en traditionel beton.

  02-05-2019

  Tættere på den grønne beton

  Resultaterne fra det fireårige innovationsprojekt Grøn omstilling af cement- og betonproduktion (Grøn Beton II) er meget positive med hensyn til udviklingen af nye bæredygtige cement- og betontyper.

  01-04-2019

  Tre betonprojekter blev hyldet med fest

  Torsdag den 28. marts var betonens fest. Mange arkitekter, entreprenører og andre beton-elskere var mødt op til Dansk Betons prisfest for at hylde betonen og de projekter, der var indstillet til Betonelement-Prisen, In-situ Prisen og Bæredygtig Beton Prisen.

  29-03-2019

  Besøgscenter Hammershus har X Factor og vinder In-situ Prisen 2019

  Besøgscenter Hammershus, der lagde hus til Thomas Blachmans bootcamp, har X Factor, når det gælder brugen af beton. Arkitekterne og entreprenørerne bag besøgscenteret vinder In-situ Prisen 2019, der blev uddelt i aftes ved Dansk Betons store prisfest på Dansk Arkitektur Center.

  01-02-2019

  Kirke, oplevelsescenter, kontorhus og metroen er nomineret til In-situ Prisen

  Fire storslåede betonstøbte byggerier er nomineret til In-situ Prisen 2019. Blandt årets nominerede er en kirke ved Roskilde, Hovedstadens største anlægsbyggeri siden Christian den IV, en kontorbygning i Lystrup ved Aarhus samt et besøgscenter på Bornholm.

  06-12-2018

  Genanvendelse er meget mere end nedknust beton

  Bygge- og anlægsaffald udgør ca. 30% af alt det affald, der genereres i Danmark. Det svarer til ikke mindre end 4,3 mio tons om året. Er det affald? Er det ressourcer, der er egnet til genanvendelse? Eller kan affaldsmængden reduceres ved at bygge smartere? Det er nogle af de spørgsmål, som bliver stillet i den danske betonbranche i øjeblikket.

  19-11-2018

  En succeshistorie om genbrugsbeton

  I Sydhavn Genbrugscenter, tegnet af BIG, er der i den nye beton anvendt 100 procent stentilslag fra en gammel, nedknust betonskorsten. Kvaliteten af den nye beton er fremragende, og CO2-aftrykket for projektet mærkbart reduceret.