Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Artikler & nyheder

  23-09-2019

  Film: Støbningen af 33.000 kubikmeter gulv

  Se hvordan 33.000 kubikmeter beton bliver forvandlet til et kæmpe stort fundament over knap fire dages non-stop støbning.

  23-09-2019

  Emifiller bliver til biokulflyveaske

  Emifiller er godkendt i Standardiseringsudvalget, S-328, og hedder nu Biokulflyveaske. Godkendelsen betyder, at asken nu kan anvendes til beton i alle eksponeringsklasser.

  23-09-2019

  Byggeriet ved Orientkaj udnytter alle BIM-fordele

  Hos entreprenørvirksomheden ZÜBLIN er BIM 5D en integreret del af hverdagen. De digitale værktøjer hjælper til at strømline processerne i et kompliceret metrobyggeri. Samtidig er det et uundværligt værktøj i byggeprocessen af en højbanestation med V-formede søjler og en unik arkitektur.

  11-09-2019

  Betonbranchen går forrest i dokumentation af miljøaftryk

  Om få måneder bliver det muligt for betonvirksomheder at dokumentere betonmaterialers miljøaftryk. Det gælder uanset, om det er fabriksbeton, betonelementer, rør, brønde, belægningssten, fliser eller blokke. Med et nyt banebrydende softwareværktøj vil Dansk Betons medlemsvirksomheder kunne udarbejde miljøvaredeklarationer, som rådgivere, entreprenører og bygherrer kan anvende til vurdering af bæredygtige løsninger i byggeriet.

  13-08-2019

  Revideret nationalt anneks til DS/EN 206

  I det reviderede anneks er der genindført retningslinjer for brug af kalcineret flint og for frostbestandighed af beton til ikke-bærende facader med specielt tilslag.

  29-07-2019

  Video: 326 forme i brug ved in situ-støbning af ny kirke

  Trekroner Kirke er et imponerende in situ-byggeri med mange æstetiske detaljer. I en video fortæller projektleder fra CG Jensen, Niels Thorsund, om byggeriet og zoomer ind på kirkens unikke arkitektur.

  05-06-2019

  Grøn beton i praksis

  Unicon har leveret den grønne beton til demonstrationsprojekterne i Grøn Beton II, og erfaringerne med den nye beton har været gode – standarder og efterspørgsel er dog ikke helt med endnu.

  09-05-2019

  Kalcineret ler og kalkfiller har grøn effekt

  Med en blanding af kalcineret ler og kalkfiller kan man erstatte helt op til 30 procent af klinkerne i en beton. I prøvestøbninger med grøn cement er der påvist op mod 20 procent reduktion i CO2-aftrykket sammenlignet med en traditionel beton.

  02-05-2019

  Tættere på den grønne beton

  Resultaterne fra det fireårige innovationsprojekt Grøn omstilling af cement- og betonproduktion (Grøn Beton II) er meget positive med hensyn til udviklingen af nye bæredygtige cement- og betontyper.

  01-04-2019

  Tre betonprojekter blev hyldet med fest

  Torsdag den 28. marts var betonens fest. Mange arkitekter, entreprenører og andre beton-elskere var mødt op til Dansk Betons prisfest for at hylde betonen og de projekter, der var indstillet til Betonelement-Prisen, In-situ Prisen og Bæredygtig Beton Prisen.