Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Kunne du bo i en trøffel?

I Spanien har en flok arkitekter skabt en hel særlig bolig, der går i ét med naturen, kun ved hjælp af jord, beton, hø – og ikke mindst kalven Paulina.

The Truffle er en fascinerende bolig, der passer perfekt ind i naturen ved Costa de Morte i Nordspanien – skabt af det spanske arkitektfirma Ensemble Studio.

På kanten af en skråning med udsigt over havet har de designet den trøffellignende bolig, som efterligner processerne ved mineralsk dannelse i sin struktur og er blevet en integreret del af det naturlige miljø. Men den var ikke sådan lige at bygge.

Alternativ byggestil

Først gravede de et stort hul i jorden for at skabe en naturlig form. Så fyldte de midten op med halmballer, og udfyldte tomrummet mellem halmen og jorden med beton.

Da de gravede al jorden omkring betonen væk, havde de nu skabt en ”sten”, hvor jorden havde givet betonen sin form, tekstur og farve.

En ko efter hø

Men der er jo ingen, der kan bo i en massiv sten, så de lavede et par snit for at komme ind til kernen af hø, og så gik kalven Paulina ellers i gang med at tygge sig igennem de 50 m3 dejlig mad. Det tog et år, før hun havde spist det hele, og nu åbenbarede den arkitektoniske inderside af trøflen sig for første gang.

Halmen havde givet betonen en imponerende organisk overflade, og skabt et enestående rum. Arkitekterne indrettede nu betontrøflen med vinduer, håndvask, ildsted og en blød seng med den mest fantastiske udsigt over havets brusende bølger. Voila, et styk unik bolig midt i naturen.

Læs mere og se flere billeder af The Truffle hos Ensemble Studio.