Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

Vinderne af Betonens Oscar 2021 er fundet

Dansk Beton uddelte tirsdag aften priser til den mest fremragende og bæredygtige danske betonarkitektur netop nu. Vinderne er byggeprojekter med det til fælles, at de afspejler tidens trends og fremtidens udfordringer.

Tre unikke byggerier har netop modtaget priser som de mest fremragende inden for betonarkitektur ved Betonens Oscaruddeling. Vinderne af Bæredygtig Beton Prisen, In-situ Prisen og Betonelement Prisen blev afsløret for 100 inviterede gæster fra hele byggeriets værdikæde til et brag af en prisfest i Industriens Hus.

Og vinderne er…

Bæredygtig Beton Prisen gik til Orientkaj Station i København.

  • Betonen er anvendt, så den inviterer brugerne ind. Stationen er økonomisk bæredygtig, fordi den er udført til at holde i mange år, socialt bæredygtig fordi den er en tryghedsskabende, lys og åben, og miljømæssigt bæredygtig, fordi betonkonstruktionen er slank med minimeret materialeforbrug, udtaler juryen i Bæredygtig Beton Prisen, som uddeles til et prisværdigt bygge- eller anlægsprojekt, hvor betonen bruges bæredygtigt.

Læs mere: Bæredygtig Beton Prisen (danskbeton.dk)

Betonelement Prisen gik til CODAN i Køge.

  • Et usædvanligt selvstændigt, uforudseligt og originalt udtryk med høj æstetisk værdi for omverdenen. Betonelementet som enhed skaber helhed gennem repetition og sammenstilling og udsættes for en teknisk og kunstnerisk bearbejdning af sjælden dybde, udtaler Kent Martinussen, adm. dir. i DAC og jurymedlem for Betonelement Prisen som uddeleles til byggeprojekter, hvor betonen er brugt talentfuldt og innovativt og udgør et væsentligt element i byggeriet.

Læs mere: Nominerede til Betonelement Prisen 2021 (bef.dk)

In-situ Prisen gik til Karen Blixens Plads i Ørestaden.

  • Anlægget er et smukt eksempel på, at alt falder på plads, når form, funktion og konstruktion så overbevisende går op i et større hele og her tillige leverer et stringent og konsekvent udsagn om in-situ-betonens muligheder, udtaler Jesper Gottlieb, Gottlieb Paludan Architects, jurymedlem for In-situ Prisen der uddeles til unikt arbejde i pladsstøbt beton, som udfordrer materialets formbarhed og potentiale.

Læs mere: In-situ Prisen 2021 (danskbeton.dk)

Klimafokus med klog anvendelse af beton

Med Betonens Priser hyldes de mest fremragende projekter i byggeriet, hvor betonen er anvendt klogt på alle parametre. I Dansk Beton er man imponeret over det høje niveau hos årets vindere.

  • Vinderprojekterne afspejler i høj grad tidens trends og fremtidens udfordringer, siger Dorthe Mathiesen, chef for Dansk Beton i DI Dansk Byggeri, som understreger, at det er ekstra imponerende, fordi det kun er to år siden sidste prisfest, men i mellemtiden er klima blevet et ufravigeligt fokus i byggeriet.
  • Det er en imponerende, men også nødvendig omstilling og udvikling, der pågår i byggeriet lige nu. Klimavalget i 2019 slog fast, at man ikke kommer uden om fokus på CO2-udledning. Alle tre vinderprojekter inspirerer ved med stor kreativitet at anvende betonen optimalt med fokus på det æstetiske, økonomiske, socialt og klimamæssigt bæredygtige. Et kæmpe tillykke til alle parter – bygherrer, arkitekter, rådgivere, entreprenører og betonleverandører - bag vinderprojekterne. Godt gået, siger Dorthe Mathiesen.

Betonens Priser 2021 blev afholdt den 22. juni 2021 i Industriens Hus.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 Pressekontakt: Birgitte Theresia Henriksen, presserådgiver i Dansk Beton, bith@di.dk/2928 7786

 Jury i Bæredygtig Beton Prisen: Arkitekt og partner i C.F. Møller, Julian Weyer, adm. dir. i Danske Arkitektvirksomheder, Lene Espersen, arkitekt og ejer af AplusB, Rie Øhlenschlæger, adm. dir. i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen, samt adm. dir. i DK Beton og formand for Dansk Beton, Niels Søndergaard.

Jury i Betonelement Prisen: Kent Martinussen, arkitekt, adm. dir. DAC, Bente Scavenius, kunsthistoriker, mag. art., Christian Cold, arkitekt, ejer og partner Entasis, Peter Thorsen, arkitekt, adm. dir. Lundgaard & Tranberg Arkitekter, Claus Bering, adm. dir. CRH Concrete og formand for Betonelement-Foreningen.

Jury i In-situ Prisen: Sophus Søbye, arkitekt, adm. dir. i Sophus Søbye Arkitekter og Jesper Gottlieb, arkitekt, seniorkonsulent Gottlieb Paludan Architects.


Pressefotos kan downloades her (fotokreditering: Torben Eskerod).
Læs mere om vinderprojekter samt de nominerede.

Fakta om vinderne af Bæredygtig Beton Prisen 2021:

Orientkaj Station, København

Bygherre:  Metroselskabet

Arkitekt: Cobe og Arup

Rådgiver: Rambøll - Arup

Entreprenør: MetNord (Züblin - Hochtief)

Betonproducent: Unicon

Fakta om vinderne af Betonelement Prisen 2021

CODAN, Køge

Bygherre: CODAN Medical

Arkitekt: Johansen Skovsted Arkitekter

Rådgiver: Strunge Jensen

Entreprenør: MT Højgaard

Betonleverandør: Ambercon

Fakta om vinderne af In-situ Prisen 2021

Karen Blixens Plads, Ørestad

Bygherre: Bygningsstyrelsen

Arkitekt: COBE

Rådgivere: EKJ Rådgivende Ingeniører

Entreprenør: NCC Danmark

Betonleverandør: DK Beton